Fåglarnas fjäderskrud

Bilarna har sina emblem, träden sitt lövverk och fåglarna sin fjäderskrud, allt och alla har något som beskriver vem man är, vad man representerar.

Man ser på långt håll om det är en skata eller en koltrast. Vi vet att det vit-svarta representerar ett fasligt tjatter medans det kolsvarta istället betyder vacker fågelsång.

Dessa fåglar lägger inte ifrån sig sin identitet när det skymmer, de bär sin ”logotyp” dygnet runt.

Vem hade väl känt igen en lönn utan dess löv? Vi vet att det är en asp när vi ser hur dess löv darrar. Dessutom hade Canadas flagga varit ganska intetsägande utan sitt, eller hur?!

Hur vet vi att grannen har köpt kvalitet? Jo hans bil har en stjärna på huven. Din bil kanske har stjärnan bakom ratten istället… Saken är den att bilindustrin är mycket noga med att signalera på långt håll, -Här kommer det en kvalitetsbil! Även när den står parkerad visar den tydligt vad den står för och att ägaren gjort ett bra val.

Hur skulle världen se ut om det satt en fjäderlös fågel i ett avlövat träd och sket på en bil utan emblem? Vi skulle vara helt vilse! Hela livet skulle vara en enda stor gissningslek.